Spel aanbieders
Alle spel aanbieders
Top 5 aanbieders
Naam Waardering Max. Bonus Bonus
Bingocams 5/5 200% € 100 Bekijk
Beterbingo 5/5 300% € 150 Bekijk
Trendiebingo 4/5 200% € 100 Bekijk
Unibet bingo 4/5 100% € 100 Bekijk
888ladies Bingo 4/5 250% £ 500 Bekijk

De geschiedenis

Wanneer we spreken over de geschiedenis van Bingo gaan we ver terug en om wel precies te zijn naar de 16e eeuw. Bingo kwam voort uit de Italiaanse loterij, Lo Giuoco del Lotto d''Italia. Deze loterij stamt uit 1530 en is tot op heden een bestaande loterij. Bingo is dus ontstaan in Italië en werd al snel erg bekend in Frankrijk. In 1778 werd in Frankrijk ook een loterij gestart met als prioriteit uiteraard Bingo. De naam Bingo is afkomstig van het woord Beano. Beano is een andere benaming voor de bonen die in het begin van het spel bingo gebruikt werden om de nummers mee te bedekken.

De progressie van het spel bingo werd pas echt geboekt in 1929 in Duitsland. Hier werd het in eerste instantie bekend onder de naam Beano. Het spel werd toen anders gespeeld dan vandaag de dag, wanneer een speler een horizontale, verticale of diagonale rij vol had, riep hij “Beano” en had deze een prijs gewonnen.

Het spel is echter in de Verenigde Staten aan zijn huidige naam gekomen. Speelgoedverkoper Ed Lowe ontdekte het spel op een kermis in Duitsland en kocht het spel. Hij besloot voordat hij het introduceerde eerst eens met zijn vrienden thuis the proberen. Ze speelde het spelletje en toen er plotseling iemand Bingo riep in plaats van Beano was het echter duidelijk voor Lowe. Hij veranderde de naam in Bingo, introduceerde het en het was direct een succes.

Later na kocht een in geld problemen verkerende priester het spel Bingo om het te gebruiken als een geld inzamelingsactie. Hij ging hiermee naar een wiskundige geleerde namelijk Carl Leffler om zo meerdere getallen combinaties mogelijk te maken. Dit lukte echter en ineens waren er 6000 verschillende bingokaarten waarmee het spel gespeeld kon worden.

Naar aanleiding van deze introductie met de geheel vernieuwde bingokaarten werd er zelfs een tijdschrift uitgegeven geheel over bingo. Momenteel is bingo erg bekend in de wereld en wordt het overal ter wereld gespeeld. Online Bingo is uiteraard de nieuwste vorm van het spel en is nu in opkomst. Dagelijks winnen meer spelers met het spelen van bingo online dan via een casino. Zelf eens proberen? Kies uit een van onderstaande top bingo spel aanbieders